Veilig Mailen 3.0

De meest laagdrempelige oplossing om veilig e-mails en documenten uit te wisselen voor verzender én ontvanger.

Voorkomt datalekken, ook door menselijke fouten.

Eenvoudig: e-mailen zoals iedereen dat kent.

100% AVG, NTA 7516 en eIDAS proof.


Met onze SaaS-oplossing mail je veilig vertrouwelijke informatie. Zo voldoe je volledig aan de privacywetgeving en bescherm je de vertrouwelijke gegevens van jouw klanten.

Zo werkt SecuMailer

Zie SecuMailer als jouw digitale postbode. Jij e-mailt, wij versleutelen de inhoud en bezorgen al jouw e-mails veilig bij de ontvanger.

Voordat wij afleveren voeren wij 2FA uit, deze verificatie blijft 90 dagen geldig. Vervolgens komen alle e-mails rechtstreeks aan bij de ontvanger daar waar hij dat verwacht: in zijn inbox.

Deze werkwijze is uniek en innovatief: SecuMailer is de eerste en enige die Veilig Mailen zonder tussenkomst van portalen, plug-ins en ophaalberichten mogelijk maakt!

Simpel

E-mailen kan iedereen, SecuMailer doet de rest: altijd veilig verstuurd. Geen tussenkomst van plug-ins, portalen of ophaalberichten.

Centraal beveiligd

De beveiligingskeuze ligt niet bij de verzender, maar bij de organisatie. Daardoor voorkom je datalekken door menselijke fout. Security by default.

100% privacy-proof

Na aflevering verdwijnen de e-mails direct van onze server, alleen het afleverbewijs wordt bewaard. Wat er niet is, kan ook niet lekken: privacy by design.

Onder de motorkap

SecuMailer is een SaaS-oplossing ontwikkeld voor grote organisaties. Daarom hoef je SecuMailer niet op de werkplek te integreren, het werkt volledig cloud-based via een koppeling op mailserver niveau. Deze koppeling maakt het niet alleen mogelijk om vanuit elke professionele e-mail omgeving te werken, maar ook vanaf ieder device. Maak bijvoorbeeld gebruik van Outlook, Google Workspace of een Microsoft 365 F3 omgeving. Implementeren hoeft niet lang te duren, meestal lukt het in 30 minuten.Algemene functionaliteiten

In tegenstelling tot wat je misschien gewend bent verandert er niks voor de verzender. Je verstuurt een e-mail zoals iedereen dat kent, bijvoorbeeld vanuit Outlook, Google Workspace of Microsoft 365 (inclusief F3).
SecuMailer checkt of er een veilige verbinding met de ontvanger gemaakt kan worden, in ruim 98% van de gevallen lukt dat. De ontvanger ontvangt de e-mail gewoon waar hij dat verwacht: in zijn inbox. De overige 2% worden via een alternatieve route aangeboden. Zo worden 100% alle e-mails veilig verstuurd.

Optioneel kan 2FA, conform NTA 7516, aangezet worden, het enige wat de ontvanger hiervoor hoeft te doen is zichzelf via een SMS verifiëren. Deze verificatie blijft maximaal 90 dagen geldig waarna de ontvanger alle veilige e-mails als normale e-mails blijft ontvangen zonder extra stappen te hoeven doorlopen. Als organisatie kan je instellen hoe lang je deze verificatie geldig wilt houden.
De verantwoordelijkheid van de beveiliging leggen wij op organisatieniveau. Werknemers hoeven daarom nooit te kiezen of ze een e-mail wel óf niet veilig versturen. Iedere e-mail wordt veilig verzonden tenzij de organisatie specifieke uitzonderingsregels toepast. Hiermee voorkom je datalekken door menselijke fouten.
SecuMailer werkt zonder tussenkomst van portalen, plug-ins en ophaalberichten. Het enige wat je nodig hebt is een professionele e-mailomgeving, de rest regelen wij op de achtergrond.
SecuMailer is een SaaS oplossing, dit staat voor ‘Software as a Service’. Onze oplossing is cloud-based, er is dus geen software of applicatie die geïnstalleerd hoeft te worden. SecuMailer koppelt op bestaande functionaliteiten van jullie mailserver.
SecuMailer is te koppelen op elke e-mailclient en is uitermate geschikt voor online e-mailomgevingen. De meest voorkomende e-mailclients zijn Outlook, Google Workspace en Microsoft 365 (inclusief F3).
Of je nu e-mails wilt versturen vanaf je desktop, smartphone óf tablet. Je verstuurt ze altijd veilig, zonder dat je hiervoor extra handelingen hoeft te verrichten. Zo kan jij flexibel werken, vanaf iedere locatie met ieder device!
Het is mogelijk om SecuMailer te koppelen aan diverse back-officesystemen. Bijvoorbeeld om e-mails rechtstreeks vanuit een dossier te versturen. Zo houd je je dossier compleet met alle correspondentie.
Na het afleveren van de e-mail verdwijnt de inhoud van onze server, maar bewaren we wel het afleverbewijs. Dit is een rechtsgeldig bewijs waarmee je kan aantonen dat je een e-mail écht hebt verzonden.
Als je in teams werkt dan maak je soms gebruik van gedeelde e-mailboxen, zoals een ‘infobox’. Met SecuMailer kan je ook probleemloos veilig e-mailen vanuit gedeelde e-mailboxen.
Blijf herkenbaar! Omdat SecuMailer volledig op de achtergrond werkt blijft je huisstijl ongewijzigd in de e-mails die je verstuurd.
Met SecuMailer verstuur je standaard bijlages tot 40MB. Verstuur je af en toe eens grote bestanden? Dan kan je dit uitbreiden met de grote bestanden plug-in. Met deze plug-in verstuur je tot 5TB. Verstuur je regelmatig grote bestanden? Ontvang je grote bestanden van klanten? Dan is WebApp SecuFiler wellicht een geschikte oplossing voor jullie.
Met SecuFiler verstuur én ontvang je grote bestanden tot 5TB. Via de WebApp verstuur je eenvoudig naar ontvangers en andersom. Lees meer over SecuFiler op de productpagina.

Technische functionaliteiten

Koppel SecuMailer aan de mailserver van elke professionele e-mailclient. Bijvoorbeeld lokale Exchange, Exchange online of Google Workspace.
Er is geen extra software nodig om te kunnen koppelen op SecuMailer. Wij koppelen op basis van bestaande functionaliteiten van jullie e-mailserver.
SecuMailer vult jullie beveiligingsmaatregelen aan zodat jullie 100% voldoen aan alle gestelde wet- en regelgeving voor jullie branche.
Op basis van mailflow regels heb je volledige controle over je e-mailbeveiliging. In principe mail je daarom altijd veilig naar iedere ontvanger.
Het is ook mogelijk om met dezelfde regels uitzonderingen te maken, zoals naar de bakker waar je op vrijdag de lunchbroodjes bestelt.
Er zijn verschillende API-koppelingen beschikbaar: REST API en SMTP API. Uitgebreide informatie over de API-koppelingen vind je op de documentatiepagina pagina.
Nadat wij de e-mail hebben afgeleverd bij de ontvanger verdwijnt de inhoud van de e-mail van onze server. Wat we wel bewaren is de metadata. Deze zijn terug te vinden in de logging.
Indien gekozen wordt voor aflevering met 2FA dan geldt het volgende: De ontvanger van de e-mail dient zich per SMS te verifiëren via twee-factor-authenticatie.

Per default blijft deze verificatie 90 dagen geldig. Deze 90 dagen is door de organisatie zelf in te stellen.
Toegang tot de beheeromgeving van SecuMailer is te beveiligen middels 2FA, maar ook Single Sign On (SSO) op basis van SAML is beschikbaar.

Informatie- en privacybescherming

Door gebruik te maken van SecuMailer voldoe je gegarandeerd aan de eisen van de AVG. Heb je hier vragen over?
Eén van onze privacy specialisten kan al je vragen beantwoorden!
Waar we goed in zijn is dataminimalisatie, een van de vereisten van de AVG. Doordat, in tegenstelling tot een portaal oplossing, de e-mail na aflevering direct van ons platform verdwijnt zijn we geen verzamelbron van privacygevoelige informatie. Wat er niet is kan ook niet lekken.
Wij zijn trots om als enige voor Veilig Mailen erkend te zijn als volledige Europese Cyber Security oplossing. Het ECSO label fungeert als een onderscheidende factor op basis van geografische locatie, waardoor Europese cybersecurity-bedrijven die hun bedrijf ontwikkelen op basis van Europese waarden, erkenning en bekendheid krijgen. Op 9 mei 2023 is het label door Security Delta (HSD) aan SecuMailer uitgereikt.

Meer lezen over het ECSO label?
Lees dan onze blog: Waarom heeft SecuMailer het ECSO-label ontvangen?
SecuMailer is gecertificeerd voor de ISO 27001. Dit is dé norm voor informatiebeveiliging. Op verzoek verstrekken wij een afschrift van het certificaat en de bijbehorende verklaring van toepasselijkheid.
SecuMailer is gecertificeerd voor de NEN 7510. Dit is dé norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Op verzoek verstrekken wij een afschrift van het certificaat en de bijbehorende verklaring van toepasselijkheid.
SecuMailer voldoet aan alle gestelde voorwaarden van de NTA 7516, en was ook gecertificeerd tot mei 2023. Dit is dé norm voor veilig mailen met zorg en juridische informatie.

Bekijk de verklaring van in- en uitsluitingen NCS 7516.
Sinds November 2023 is SecuMailer volledig gecertificeerd voor eIDAS REMS en sinds 1 juli 2024 staat SecuMailer op de EU trustedlist als trusted provider van QREMS- Qualified Registered E-mail Service.

Service level

Het maakt ons niet uniek, maar is wel waar wij voor staan. Wij werken niet met klantnummers, maar met bedrijfsnaam en contactpersonen. Ons vaste team staat altijd voor je klaar, grote kans dat je vaak dezelfde persoon aan de lijn krijgt!
Heb je vragen? Maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 zijn wij altijd telefonisch bereikbaar! Bel ons op +31 320 337 381.
Wij garanderen dat onze service 99,95% van het jaar beschikbaar is. Dit is opgenomen in onze SLA.
Op werkdagen zijn wij van 09.00 tot 17.00 telefonisch bereikbaar voor vragen en support. Stuur je liever een mailtje? Geen probleem! Ook hier geven we snel een antwoord op. We zijn bereikbaar voor service en support op service@secumailer.com.
Als klant krijg je toegang tot ons selfservice portaal. Hierin vind je onder andere een overzicht van:
• Meest gestelde vragen
• Release notes
• SLA rapportages
• Handleidingen.
In de SLA maken we beloftes aan onze klanten. Elke maand staat er een SLA rapportage klaar in het selfservice portaal waarin je leest dat we ons aan de gemaakte beloftes houden.

Klaar voor een deep-dive?

Er is natuurlijk veel meer te vertellen over onze oplossing. In de whitepapers staat alles wat je na het lezen van deze pagina nog wilt weten.

Download onze whitepapers hieronder!