Veilig e-mailen, een must voor Duisenburgh Vermogensregie

Barry Jansen
Barry Jansen, Directeur | Eigenaar bij Duisenburgh | Financieel Advies | Vermogensregie | Fiscaal Advies | voor Vermogenden en Ondernemers

Duisenburgh Vermogensregie is een financieel dienstverlener, actief op het gebied van vermogensbeheer, financieel en fiscaal advies. De doelgroep is voornamelijk vermogende ondernemers en particulieren.

Bij financiële dienstverleners bestaat een sterke behoefte om persoonlijk en relevant te communiceren met klanten. Bijvoorbeeld voor het versturen van beleggingsafschriften, hypotheekvoorstellen, zorgplicht triggers (“uw rentevastperiode loopt binnenkort af”) of overzichten en adviezen voor financiële planning en vermogensbeheer.

Sinds de invoering van de nieuwe privacywet is het niet langer toegestaan om persoonsgegevens te versturen per e-mail zolang er geen passende maatregelen zijn getroffen om die e-mail te beveiligen.

In een vraaggesprek met Barry Jansen van Duisenburgh Vermogensregie licht hij toe hoe zij SecuMailer gebruiken om met klanten op een veilige en prettige manier te kunnen e-mailen.

Waarom is veilige e-mail belangrijk voor Duisenburgh?

De informatie die verstuurd wordt naar relaties, banken, verzekeringsmaatschappijen en accountants bevat bijna altijd vertrouwelijke financiële informatie. Het is van groot belang dat deze versleuteld verstuurd wordt.

Heb je andere oplossingen onderzocht?

We hebben ook gekeken naar klantportals en andere systemen van beveiligd mailen.

Waarom hebben jullie gekozen voor SecuMailer?

Vergeleken met de andere oplossingen is SecuMailer erg gebruikersvriendelijk. Eén keer goed instellen en geen problemen voor relaties met het onthouden van wachtwoorden, verificatiecodes en dergelijke.

“Vergeleken met de andere oplossingen, is SecuMailer erg gebruikersvriendelijk”

Hoe ging de installatie en de PoC (Proof of Concept)?

Binnen 2 dagen was alles helemaal operationeel.

Hoeveel medewerkers gebruiken SecuMailer?

Op dit moment werken de 30 medewerkers van ons hoofdkantoor en ook de 7 franchise vestigingen met SecuMailer.

Hoe bevalt SecuMailer tot nu toe?

Het werkt zowel voor de medewerkers als de ontvangers zeer prettig. In de praktijk blijkt 99,5% van de ontvangers veilig te zijn en hoeven met maar sporadische extra actie te ondernemen.

Zou je SecuMailer aanbevelen aan andere bedrijven?

Ja.

“Het werkt zowel voor de medewerkers als de ontvangers zeer prettig.”

Wat vind je van het service niveau van SecuMailer?

Vanaf de opstart werd goede ondersteuning gegeven, inclusief een heldere handleiding voor het personeel. Er wordt ook meegedacht over maatwerk.

Wat is de belangrijkste functie voor jullie?

Uiteraard het versleuteld mailen zelf, maar ook de rapportage. Je hebt altijd het bewijs dat een mail versleuteld verstuurd en ontvangen is.

Iets anders dat je zou willen delen?

Rapportage mag minder frequent, maar daar wordt aan gewerkt. (Red: inmiddels is de rapportagefrequentie volledig naar wens in te stellen per klant).

“Je hebt altijd het bewijs dat een mail versleuteld verstuurd en ontvangen is.”