Zo werkt SecuMailer

Mailen kan iedereen, maar met SecuMailer kan het ook 100% veilig. Door SecuMailer te integreren in je bestaande mailomgeving ben je er zeker van dat zelfs de meest gevoelige informatie in de mailbox van de ontvanger terecht komt. We garanderen in alle gevallen een versleutelde verbinding om datalekken te voorkomen. SecuMailer is volledig AVG proof en ideaal voor gebruikers. Gegarandeerd veilig werken vanuit je gewone mailomgeving. Makkelijker kan het niet!

100% AVG

NTA 7516 proof

Wat gebeurt er als je een mail verstuurt met SecuMailer?

Ruim 98% van alle mails gaat rechtstreeks via een versleutelde verbinding naar de ontvanger. Lukt dat niet, dan nemen we een alternatieve route.

De verzender maakt en verstuurt alle e-mails vanuit de eigen vertrouwde e-mailomgeving, bijvoorbeeld Outlook. De e-mail komt aan bij de beveiligde mailserver van SecuMailer. Hier wordt het bericht voorzien van een digitale handtekening en komt de verbinding met de ontvanger tot stand. SecuMailer controleert of deze verbinding veilig is. In 95% van de gevallen is de verbinding in orde en kunnen we de e-mail veilig via een versleutelde verbinding doorsturen naar de ontvanger. Die krijgt de e-mail binnen in zijn inbox en heeft dus direct toegang tot de inhoud.

Als veilig e-mailen niet mogelijk is (dat hangt af van de instellingen van de ontvanger) krijgt de ontvanger een berichtje in zijn mailbox dat het bericht niet kon worden afgeleverd. SecuMailer stuurt een SMS code en daarna kan de ontvanger alsnog het bericht lezen en het eventueel in zijn mail opslaan. Deze omweg is overigens maar in 2% van de gevallen aan de orde. Ruim 98% van de mails gaat rechtstreeks over een gegarandeerd veilige verbinding naar de ontvanger.

Implementatie

In 30 minuten klaar

Iedere professionele mailomgeving kan verrassend eenvoudig gekoppeld worden aan SecuMailer. De installatie bestaat uit drie stappen die je in no time doorloopt. Met goede instructies loodsen we je snel en veilig door dit proces.

Er is geen extra hard- of software nodig en we komen niet in de werkplekomgeving. De werkzaamheden zitten hem vooral in het koppelen van jouw e-mailserver aan het SecuMailer platform. De rest gebeurt op de achtergrond.

De oplossing is snel en geruisloos te integreren met elke professionele e-mail omgeving via een mail relay koppeling of via een REST API of SMTP API. In 30 minuten is de integratie klaar.

Developer documentatie ›

Volledig gecertificeerd

SecuMailer voldoet 100% aan alle wet- en regelgeving vanuit de AVG, NTA 7516, Wvggz en elDAS. SecuMailer werkt conform de strengste protocollen op het gebied van privacy en databescherming. We zijn trots op onze NEN7510 en ISO27001 certificering.

Minimaal beheer, maximale grip op je mailverkeer

SecuMailer is zeer geschikt voor grote organisaties omdat het geen extra beheercapaciteit kost. Mailen is gewoon mailen, en dat hoef je niemand te leren. Het echte werk gebeurt op het SecuMailer platform en dat beheren wij! Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze klanten de controle over hun digitale communicatie houden.

Met het professionele beheertool voor de logging hebben systeembeheerders altijd goed inzicht in het mailverkeer. Bij elke mail kunnen ze precies aantonen wat er is gebeurd. In deze omgeving beheren zij ook de koppeling tussen e-mailadres en telefoonnummer voor de authenticatie van de ontvanger.

Lage beheerlast

Alle devices en alle e-mailomgevingen zijn geschikt om aan SecuMailer te koppelen.

Medewerkers krijgen geen extra vragen van ontvangers die het beveiligde mailtje niet kunnen openen.

De IT afdeling hoeft geen extra beheerwerkzaamheden te doen.

Snelle, geruisloze integratie is in 30 minuten geregeld.

Gebruiksvriendelijk

Gebruikers hoeven niets aan hun werkwijze te veranderen.

Verzenders én ontvangers hebben een gewone e-mailervaring zonder ophaalberichten.

Ook back-end systemen die e-mail versturen kunnen eenvoudig worden gekoppeld.

SecuMailer heeft geen impact op de stabiliteit van de mail client (bv Outlook).

Gegarandeerd veilig

Alle e-mails worden veilig verzonden, zonder keuze van de verzender.

E-mails worden niet opgeslagen zoals bij een portaal zodat altijd voldaan kan worden aan het data minimalisatie vereiste van de AVG.

SecuMailer verzorgt de complete loggegevens van alle e-mails.

Volledig compliant met AVG, NTA 7516, Wvggz en eIDAS.

Privacy advies

SecuMailer is een echte partner voor haar klanten. De oplossing voor veilig e-mailen wordt volledig ingericht op de mailserver van jouw organisatie. Hierbij is veel mogelijk. Er wordt voorafgaand aan de implementatie een zorgvuldige privacy analyse gemaakt door onze gecertificeerd specialisten.

Hierdoor voorkom je datalekken en blijf je gewone e-mails verzenden naar je ontvangers.

Dus geen onnodige maatregelen die de gebruiker in de weg zitten en geen oplossingen die niet gebruikt worden omdat ze onhandig zijn. Dit is wel zo veilig.

Bij ons gaan alle e-mails altijd veilig, want het is gebleken dat als de gebruiker moet kiezen voor veiligheid, er onnodig datalekken ontstaan.

Echte veiligheid krijg je pas als gebruiksgemak en veiligheid elkaar versterken en niet in de weg zitten. Vandaar dat wij privacy by default (een eis van de AVG) volledig toepassen.

Logo GGD GHOR
Logo ANWB

Met het grootste gemak verzenden én ontvangen

Neem contact met ons op en ervaar het verschil dat SecuMailer kan maken voor jou én jouw ontvangers.