SecuMailer is opgericht door Yvonne Hoogendoorn en Meint Post. Voor interviews en vragen is Yvonne bereikbaar op : yvonne@secumailer.com

Missie

Het bevorderen van een veilige digitale wereld door het leveren van beveiligde communicatie diensten.

Dienst

SecuMailer is een PaaS ( Platform as a service) voor veilig e-mailen. SecuMailer levert een gewone e-mailervaring op met de hoogste beveiliging zodat privacy gevoelige gegevens “gewoon” per e-mail kunnen worden verstuurd. Onze klanten voldoen hiermee aan de eisen die de AVG en de NTA 7516 stelt  aan veilig e-mailen.

SecuMailer is als allereerste bedrijf gecertificeerd voor de NTA 7516: veilig e-mailen in de zorg.

Certificering: SecuMailer heeft ISO 27001 : 2017 en NEN 7510: 2017 en NTA 7516 behaald.

Oprichting

SecuMailer is opgericht door een ICT beveiligingsspecialist en een privacyspecialist met jaren ervaring in de zorg en de financiële sector. Informatiebeveiliging is al jaren een belangrijke pijler onder de automatisering van gevoelige gegevens. Digitale gegevensuitwisseling kan heel veilig, maar pas als het gebruiksvriendelijk en veilig is, dan wordt het echt toegepast in de praktijk. Deze basisgedachte is het uitgangspunt geworden voor Veilig e-mailen zoals SecuMailer dit aanbiedt.

Ervaring

Yvonne Hoogendoorn: https://www.linkedin.com/in/yvonne-hoogendoorn/ 49 jaar, WO opgeleid, specialisme: ICT, ondernemer, privacy; goed netwerk MKB en Zorg

Meint Post: https://www.linkedin.com/in/meintpost/ 51 jaar, WO opgeleid, specialisme: ICT security architect, e-mail, projectmanagement, CTO bancair; goed netwerk techneuten en bancaire beslissers

Piet Hendrikx: https://www.linkedin.com/in/piethendrikx/ 44 jaar: WO opgeleid: specialisme: Strategisch adviseur financiële sector; Business development; goed netwerk corporate beslissers.

Andre Meij: https://www.linkedin.com/in/ahmeij/ 41 jaar; Post HBO opgeleid; specialisme: ICT architect; e-mail specialist; projectmanagement. Goed netwerk in techno influencers en techneuten.

Paul Scheper: https://www.linkedin.com/in/paul-scheper/ 42 jaar: HBO opgeleid; specialisme: Privacy en veilig e-mailen. 14 jaar ervaring in Zorg en ICT.

Deze foto is in opdracht van SecuMailer gemaakt en mag gebruikt worden voor publiciteit. Auteur: Patricia Pietersen
Team SecuMailer
vLnR: Yvonne Hoogendoorn – CEO; Meint Post – COO, André Meij – Technisch Adviseur, Piet Hendrikx – Commercial Director
logo
logo met naam
Yvonne Hoogendoorn CEO SecuMailer

Persbericht 7 september 2020

Driekwart van de Nederlanders krijgt regelmatig vertrouwelijke informatie per mail (en dat is onveilig)

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt e-mail niet geschikt om vertrouwelijke informatie te versturen. Toch gebeurt dit wel om de haverklap. Bijna driekwart krijgt regelmatig een vertrouwelijk document in de eigen inbox, met informatie over gezondheid, een hypotheek of andere privékwestie. Dat blijkt uit een onderzoek onder 400 Nederlanders, in opdracht van SecuMailer. Dat is een oplossing die veilig mailen aanbiedt, zonder extra gedoe.

E-mail is de afgelopen 20 jaar uitgegroeid tot één van de meest gebruikte communicatiekanalen van ons land. Bedrijven, overheden en andere instanties gebruiken het inmiddels ook volop om informatie te delen met klanten en burgers. En juist daar gaat het regelmatig mis. “E-mailen is snel en handig, maar biedt niet de garantie dat de informatie veilig aankomt. Zo betaalde Rijksmuseum Twenthe eerder dit jaar nog 2 miljoen euro aan cybercriminelen. Die hadden een factuur onderschept die per mail was verstuurd en vervolgens het rekeningnummer aangepast”, vertelt Yvonne Hoogendoorn van SecuMailer.

Onhandig in gebruik

Er zijn overheden en bedrijven die voor een veilige mailoplossing kiezen. De privacywet legt ze dat bovendien op. Hierin staat dat instanties extra maatregelen moeten nemen om vertrouwelijke informatie veilig te versturen. Voor gebruikers leidt dat vaak tot extra handelingen. In hun inbox verschijnt dan een bericht met de tekst: er staat een belangrijke e-mail voor u klaar. Niet iedereen vindt die manier van communicatie even handig, zo blijkt. Meer dan de helft van de mensen heeft moeite met het bericht openen en bijna een kwart van de mensen vergeet wel eens om het bericht op te halen. “Het is dus maar de vraag of iedereen zo’n belangrijk bericht, met medische informatie of een geldboete bijvoorbeeld, ook echt leest. Het gevolg is dat instanties weer overstappen naar de reguliere e-mail als manier om vertrouwelijke informatie te versturen. 73% van de Nederlanders krijgt dit soort berichten dan ook regelmatig onbeveiligd in de inbox.”

Persoonlijke informatie

Valse facturen zijn overigens niet het enige gevaar bij onbeveiligd mailen. Denk ook eens een aanvraag voor een hypotheek, gesprekverslag bij een mediator, een loonstrook, informatie over een doktersbezoek of belastinggegevens. “Dat is allemaal persoonlijke informatie waarvan je niet wilt dat die in handen komt van cybercriminelen. Uit ons onderzoek blijkt dat 94% van de Nederlanders het belangrijk vindt dat e-mails goed beveiligd zijn, zeker als het om privé-gegevens gaat”, aldus Hoogendoorn. 

Veilig mailen zonder gedoe

SecuMailer heeft als missie om dit probleem uit de wereld te helpen. Het maakt veilig e-mailen makkelijk en voor iedereen bereikbaar. “Wij zijn erin geslaagd om de beveiliging van e-mails volledig uit het zicht te houden. Dat betekent geen extra handelingen. De berichten zijn heel goed beveiligd en worden als een gewone e-mail verstuurd en ontvangen. Daarmee is dit eigenlijk de eerste oplossing die ook rekening houdt met het gemak van de ontvanger”, aldus Hoogendoorn. Het zijn vooral gemeenten, zorgverleners en zakelijke diensten die nu het gemak van SecuMailer ontdekken.

“Wij versleutelen de verbinding, controleren de echtheid van het bericht, ga na of de verzender en ontvanger zich niet voordoen als iemand anders en pas dan versturen we het bericht. Dat gebeurt allemaal buiten het zicht van de gebruikers om, die dus geen extra gedoe ervaart. Op deze manier lukt het ons om 95% van alle e-mails veilig te versturen. Alleen voor de onveilige situaties gebruiken we alternatieve manieren van bezorgen.”

Een samenvatting van het onderzoek is hier te vinden.

Noot voor de redactie:

Heeft u vragen over dit bericht?

SecuMailer: Yvonne Hoogendoorn , CEO van SecuMailer, yvonne@secumailer.com, 06-41107729 www.secumailer.nl Foto’s en logo via: https://secumailer.nl/perskamer/