Bedrijfsvoeringseenheid Bommelerwaard

Samenwerking Bommelerwaard en SecuMailer

“Wij doen het anders dan de traditionele Mailoplossingen!”

Hans Fierloos, CISO a.i., Bedrijfsvoeringseenheid Bommerlerwaard

Als CISO namens Gemeente(n) Bommelerwaard het volgende persbericht

Samenwerking Bommelerwaard en SecuMailer

In onze e-mailcontacten staan veiligheid en privacy voorop. Vandaar dat wij vanaf begin 2019 e-mailen via een beveiligde verbinding. Afgelopen periode heeft een interne testgroep dit uitgebreid voor ons getest. De conclusie is: Je merkt er als gebruiker zo goed als niks van!

Er is bijvoorbeeld niets veranderd in MS-Outlook voor de gebruiker! Op de achtergrond des te meer: Wij doen het anders dan de traditionele Mailoplossingen! We vragen niet om te gaan werken met moeilijk te beheren cryptografische sleutels en we vallen ze niet lastig met externe webportalen. We doen dit voor de gebruiker transparant en ‘onder water‘ via SecuMailer.

SecuMailer biedt hiertoe beveiligde e-mail ervaring en stelt geen aanvullende eisen aan de afzender van het bericht. Elke e-mail die we versturen via SecuMailer wordt digitaal gesigneerd waardoor de inhoud van het bericht niet veranderd kan worden. We leveren de e-mail af in de inbox van de ontvanger, monitoren of de aflevering correct verloopt en melden dit in de vorm van een periodiek overzicht aan de afzenders van de berichten.

Doordat gebruik gemaakt wordt van standaard beveiligingsprotocollen kan de kwaliteit van de beveiliging ook extern getoetst worden. Dit gebeurt periodiek.

Nancy Hennekens, hoofd secretariaat
troubleshooter automatisering
BPV Accountants en Belastingadviseurs

Grote bestanden veilig delen

“Tot nog toe moesten medewerkers de documenten vaak comprimeren en als ZIP bestand versturen. Om het hen makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar een andere oplossing en kwamen we uit op SecuMailer.”

Bekijk de case

Joost Weijs, Coördinator Automatisering, Gemeente Deurne

Voldoen aan wet- en regelgeving

“De meeste producten doen wat ze moeten doen maar kunnen niet voorkomen dat er toch nog een mailtje de deur uitgaat dat per ongeluk onveilig wordt verstuurd. Bij SecuMailer heb je die garantie wel.”

Bekijk de case ›

Logo GGD GHOR
Logo ANWB

Met het grootste gemak verzenden én ontvangen

Neem contact met ons op en ervaar het verschil dat SecuMailer kan maken voor jou én je ontvangers.