Waarom heeft SecuMailer het ECSO-label ontvangen?

Yvonne Hoogendoorn

19 mei 2023
- ECSO

Met trots delen wij dat wij het ECSO label in ontvangst hebben mogen nemen! Op 9 mei is deze door Security Delta (HSD) aan ons uitgereikt. Wat ECSO inhoud en waarom dit label aan ons is uitgereikt lees je in deze blog.

Over ECSO

De European Cybersecurity Organisation (ECSO) is verantwoordelijk voor het uitvoeren van een publiek-private partnerschap op het gebied van cyberbeveiliging, in samenwerking met de Europese Commissie. ECSO is een erkende speler in het Europese institutionele landschap. Ze ondersteunen diverse initiatieven en projecten die tot doel hebben de Europese cybersecurity te ontwikkelen en bevorderen. Met leden variërend van grote bedrijven en kmo’s tot start-ups, onderzoekscentra en universiteiten, creëert ECSO een dynamische omgeving waarin innovatie kan gedijen.

Label

Het ECSO label fungeert als een marktdifferentiator op basis van geografische locatie, waardoor Europese cybersecurity-bedrijven die hun bedrijf ontwikkelen op basis van Europese waarden, erkenning en bekendheid krijgen. Door het label te dragen, vergroten bedrijven hun zichtbaarheid bij potentiële zakenpartners, eindgebruikers en investeerders, waardoor ze nieuwe kansen en samenwerkingsverbanden kunnen aantrekken.

Wij komen in aanmerking voor het ECSO label omdat:

  1. SecuMailer gevestigd is in Europa. Om in aanmerking te komen voor het certificaat dient een organisatie in Europa gevestigd te zijn.
  2. SecuMailer is Europees eigendom Dit betekent dat wij aan kunnen tonen dat het eigenaarschap van SecuMailer Europees is en dat er geen niet-Europese eigenaren en belanghebbende investeerders zijn.
  3. Europa is de primaire markt van SecuMailer. Omdat wij kunnen aantonen dat meer dan 50% van onze cybersecurity research en development en meer dan 50% van werknemers zich bevinden in de EU27, EFTA, EER-landen en/of het Verenigd Koningrijk.
  4. SecuMailer heeft geloofwaardige producten en diensten. We hebben verklaard dat we voldoen aan de basisvereisten van ENISA’s. (‘Indispensable baseline security requirements for the secure ICT products and services’.)
  5. SecuMailer voldoet aan alle wet- en regelgevingen op het gebied van privacy. Wij kunnen aantonen dat we voldoen aan alle eisen van de GDPR (General Data Protection Regulation). Dit is de Europese benaming van de Nederlandse AVG (algemene verordening gegevensbescherming).

Trots

SecuMailer is trots om als enige bedrijf voor Veilig Mailen erkend te zijn als volledige Europese Cyber Security oplossing. We delen graag onze expertise over de privacy wetgeving en helpen je vertrouwelijke mails te beveiligen op de meest gebruiksvriendelijke manier. Veilig Mailen is een must voor alle bedrijven binnen de gezondheidszorg, overheid en jurdische sector. Om patiënten, burgers en cliënten te bereiken is het belangrijk dit veilig te doen. Wij zorgen ervoor dat mailen niet alleen veilig is, maar ook eenvoudig voor verzender én ontvanger.

Met het grootste gemak verzenden én ontvangen

Neem contact met ons op en ervaar het verschil dat SecuMailer kan maken voor jou én je ontvangers.

Lees verder

10 vragen over de NTA 7516

Met de publicatie van de NTA 7516 op 15 mei 2019 is er voor het versturen van persoonlijke gezondheidsinformatie per e-mail een veldnorm in het leven geroepen. Zorgleveranciers zullen maatregelen moeten nemen om aan deze norm te voldoen.

Veilig Mailen met serverless computing en duurzame technologie

SecuMailer levert Veilig Mailen als een SaaS dienst. Dit doen we al vanaf het begin op basis van serverless computing omdat dit het hoogste niveau aan Privacy by Design en Security by Default garandeert. Met serverless computing zijn er geen permanente servers meer maar uitsluitend tijdelijke compute capaciteit die hooguit enkele seconden actief is en…

Veilig Mailen zonder gedoe?

Wij maken het zo eenvoudig mogelijk: Wij versleutelen de mails en leveren ze direct in de inbox van de ontvanger. Voldoe aan de AVG en NTA 7516 zonder tussenkomst van portalen en andere omslachtige handelingen.

Meer informatie